”Pachetul dumneavoastră este pe drum, urmăriți-l aici”. Dacă ați primit un astfel de SMS, ignorați-l, este o înșelăciune!

0
10167
Dacă ați primit un astfel de SMS, nu accesați link-ul

Se pare că infractorii țin pasul cu tehnologia și născocesc noi moduri de fraude informatice și nu numai. Mai multe persoane au primit mesajul: ”Pachetul dumneavoastră este pe drum. Urmăriți-l aici”, după care urmează un link, ca și cum ar veni din partea unui curier.

Semnalul de alarmă a fost tras după ce s-a constatat că unele persoane, care nu așteptau niciun pachet și care nu făcuseră nicio comandă, au primit același mesaj de la numere de telefon diferite, iar link-urile care trebuiau accesate erau, de asemenea, diferite.

Și Poliția Română a luat la cunoștință despre aceste mesaje. Iată ce recomandă polițiștii:

Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute!

Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul <<Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici>>, urmat de un link.  Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware”, se arată pe site-ul Poliției Române, dar și pe pagina de Facebook a acesteia.

Așadar, dacă ați primit vreun mesaj de acest gen, în nici un caz să nu accesați linkul.

De remarcat că astfel de pagini și aplicații au tot apărut în ultima perioadă. Cu ani în urmă, un virus se instala în calculator și pe ecran apărea o pagină web căre părea că aparține Poliției Române, dar de pe care nu puteai ieși. Pentru a putea face asta, utilizatorul era îndemnat să depună o sumă de bani într-un cont anume, cu mențiunea că este o sancțiune aplicată în urma accesării unor site-uri interzise. Bineînțeles că totul era o înșelătorie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.