Pacienții de la Spitalul Foișor din București, evacuați pe tărgi, în grabă: unitatea medicală devine suport COVID

0
73
Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Toți pacienții au fost externați din Spitalul Foișor din București, sau mutați la alte spitale pentru că această unitate sanitară devine spital COVID, de sâmbătă, 10 aprilie a.c.. Autoritățile spun că au luat acestă decizie din cauza situației fără ieșire a cazurilor grave de COVID din București. E nevoie urgent de noi paturi de terapie intensivă iar spitalul Foișor avea 20, neocupate.

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, 70 de pacienți non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești sâmbătă seara, ori externați. Această unitate spitalicească are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei de vineri, 9 aprilie a.c., spune Arafat, fără a preciza ora.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis, vineri seara, 9 aprilie a..c, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foișor”, dar situația COVID-19 obligă autoritățile să ia decizii care sunt necesare pentru viața tuturor pacienților, notează Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.