Padbol-ul prinde aripi în România

0
1357

Padbol, noul sport care crește de la an la an, atrage tot mai mulți foști jucători de prima ligă. În cadrul „Turneului Olteniei”, desfășurat la Craiova, primul dintr-o lungă serie de turnee ce compun Romanian Padbol Tour 2020, au participat și doi fotbaliști !

Romanian Padbol Tour este organizat sub tutela Asociației Române de Padbol, fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate.  Turneele naționale au rolul de a crește numărul de jucători și practicanți de padbol, urmând ca, în viitor, competițiile să se dezvolte pe diferite nivele valorice și de vârstă.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, în Bănie, s-a desfășurat „Turneul Olteniei”. La această competiției au luat parte și foști jucători de primă ligă, precum Olivian Surugiu sau Florin Cristian Vasile, jucător debutat de Florin Bratu de la Dinamo.

Olivian Surugiu, fost jucător sub culorile Craiovei, a câștigat Turneul Olteniei la Padbol alături de coechipierii săi Popescu Victor si Dinuică Laurențiu  Si-au dorit victoria, s-au antrenat intens, iar rezultatele le-au răsplătit munca, atât lor cât și clubului organizator și pe care îl reprezintă, Flux Arena din Craiova.

Finala a fost foarte strânsă, oltenii jucând împotriva echipei reprezentând C.S.N. Lia Manoliu București la acest turneu, echipă cu experiență formată din Vasile Rafael, Vasile Cristi și Gheorghe Mauro. Aceștia au intrat in competițiile padbol încă de la început, începând cu World Cup Uruguay 2016, apoi locul 3 la Euro Cup Romania 2017, și de 2 ori vicecampioni europeni la European Padbol Tour, edițiile Portugalia și Belgia.

Locul 3 a fost ocupat de echipa C.S.N. Lia Manoliu 2, având în componență pe Gabriel Deaconescu,  împreună cu coechipierul său Andrei Păciucă, cel din urmă fiind și cel mai tânăr participant la turneu.

La Turneu au participat 16 echipe de padbol, atât din Craiova, dar și din diferite regiuni ale țării, cum ar fii Sighișoara, Pașcani, Cugir, Giurgiu, București și Bârlad, care va fii și orașul organizator al următorului turneu, Turneul Moldovei, în baza sportivă Greenfield Club Barlad (28-30 august).

Atmosfera a fost oarecum restricționată de masurile de sigurantă impuse de actuala pandemie, dar clubul a fost pregătit cu măști de protecție, dezinfectanți și tot ce mai era necesar, iar participanții au dat dovadă de responsabilitate și corectitudine față de colegi și organizatori, respectând distanțarea socială și purtând măștile de protecție.

 “Sunt foarte mulțumită de cum evoluează dezvoltarea Padbol în România, iar startul Romanian Padbol Tour este ca un vis împlinit. Turneul Olteniei a avut parte de o organizare de excepție la baza sportivă Flux Arena, care nu doar că are o infrastructură deosebită, dar este și gestionată de oameni pricepuți și ospitalieri. Bineînțeles, am fost ajutați și de partenerii Romanian Padbol Tour, fără de care nu am fi putut avea un eveniment de nivel, așa cum pot afirma că fost Turneul Olteniei”  – Elisabeta Gherghișan, Președinta Asociației Române de Padbol și cea care a adus acest sport în România.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.