Palatul Regal din Mamaia a fost preluat de către Mamaia SA

0
1663
Palatul Regal din Mamaia

După 19 ani și două luni, fosta Vilă Regală cunoscută astăzi sub denumirea Club „Castel”, a fost preluată de către Consiliul de Administrație al Societății Mamaia S.A.

Palatul este construit între anii 1924-1926 iar în anul 1927 Regina Maria scria: „Splendid construită, cu acoperișul potrivit, cu țiglele potrivite și fără detalii nereușite“

„Astăzi, din păcate, sigur Regina nu ar mai scrie asta… este de notorietate faptul că, în prezent, imobilul Club Castel se află într-o stare avansată de degradare, ca urmare a modului defectuos în care a fost administrat. Foștii administratori au manifestat un dispreț total prin lipsa unei întrețineri corespunzătoare. Nu au fost efectuate lucrări de consolidare atât de necesare, iar imobilul a fost folosit impropriu.

Azi, din calitatea mea de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Mamaia S.A., am semnat Procesul Verbal de predare-primire al acestui frumos monument care aparține Constanței, care aparține României.

Începând de astăzi, 17 August 2022, Partidul Naţional Liberal prin implicarea Ministerul Culturii al Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului și al Consiliului de Administrație Mamaia SA a fost spus STOP degradării patrimoniului național.

Nu, nu vom putea vizita Palatul Regal de mâine, însă, de azi acest palat nu mai este în proprietatea unui investitor privat ci a revenit, așa cum este firesc, statului roman.

Ministerul Culturii va demara, în cel mai scurt timp, lucrări ample de recondiționare lui și abia apoi Palatul Regal va străluci din nou.

După Cazinoul Constanței iată că un alt imobil de o valoare inestimabilă pentru Constanta și întreaga țară, va avea strălucirea de altădată.

Felicit presa pentru perseverență, pentru semnalul de alarmă că acest monument trebuie redat României!

Felicit Ministerul Culturii pentru inițiativa de a revendica dreptul dar și obligația de a proteja patrimoniul național și, nu în ultimul rând îmi felicit colegii pentru toată munca depusă, ca acest vis al nostru să devină realitate.

Și Romania merită!“, a declarat Mihaela Andrei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.