Pandemia trimite fotbalul la tribunal

0
300

Federația de Fotbal din Olanda a decis ca actuala ediție de campionat din Eredivisie să fie încheiată fără a fi declarată vreo campioană. După 26 de etape disputate Ajax ocupa prima poziție, cu 56 de puncte, la egalitate cu AZ Alkmaar, însă avea un golaveraj superior. Ambele echipe vor merge în Liga Campionilor.

În Europa League vor accede FeyenoordPSV și Willem II. Utrecht, formație care ocupă locul 6 și este și finalista Cupei Olandei, nu va evolua în competițiile europene. Acest lucru a nemulțumit fostul club a lui Mihăiță Neșu. Utrecht amenință Federația Olandeză cu trimiterea în judecată.

FC Utrecht nu acceptă decizia Federației și nu va ezita să o atace în fața unui tribunal sportiv și la UEFA. Considerăm că această decizie este injustă și a fost luată în pripă și netransparent. a declarat Ard de Graaf, președintele clubului.

Utrecht avea două posibilități de a prinde un loc în trenul de Europa League pentru sezonul 2021-2022. Fie câștiga finala Cupei Olandei, unde urma să înfrunte pe Feyenoord, fie câștiga bătălia pentru locul cinci cu Willem II. În momentul în care campionatul a fost întrerupt Utrecht ocupa locul șase cu trei puncte mai puțin decât Willem II dar și cu un meci în minus. Dacă Utrecht ar fi câștigat meciul restanță urma să facă rocadă în clasament cu Willem prin prisma golaverajului.

Olanda este primul campionat din Europa care a tras cortina peste sezonul fotbalistic. Belgia ar putea lua și ea această decizie în cursul zilei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.