Papa Francisc, mesaj de Florii: În aceste condiţii istorice şi sociale, Dumnezeu ia crucea, Isus ia crucea şi făptuieşte împotriva răului. Diavolul profită de criză şi seamănă neîncredere, deznădejde şi discordie

0
51

Credincioşii catolici sărbătoresc, duminică, Floriile, zi care aminteşte de intrarea lui Isus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic și de măslin. În mod tradiţional, în Duminica Floriilor, Arhiepiscopia Romano-Catolică organiza o procesiune pe străzile Bucureştiului, care anul acesta, pentru a doua oară, nu poate avea loc, din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, la îndemnul Papei Francisc, catolicii se pregătesc să celebreze Paştele în condiţii de siguranţă sanitară, în colaborare cu autorităţile, a declarat, preotul Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Lumea catolică și protestantă a intrat în Săptămâna Mare, iar sărbătorile pascale sunt, ca și anul trecut, sub semnul restricțiilor impuse de pandemie. Papa Francisc a celebrat sfânta liturghie a Duminicii Floriilor în Basilica San Pietro aproape pustie.

Doar 120 de pelerini au fost prezenți. Italia e în carantină până după Paști, iar Vaticanul a aplicat măsuri similare.

Este al doilea an când sărbătoarea intrării lui Isus în Ierusalim nu se desfășoară la obeliscul din Piața San Pietro, cu procesiunea pe treptele bazilicii și cu zeci de mii de pelerini veniți din toată lumea.

Acum, toate riturile sacre au loc în interior, cu foarte puțini credincioși.

Papa Francisc a declarat că: “E pentru a doua oară când începem Săptămâna Mare în pandemie. Anul trecut eram în stare de şoc. În acest an, ne aflăm sub o presiune şi mai mare, iar criza economică ne împovărează tot mai mult. În aceste condiţii istorice şi sociale, Dumnezeu ia crucea, Isus ia crucea şi făptuieşte împotriva răului pe care îl aduce această realitate, un rău fizic, psihologic şi, în primul rând, un rău spiritual. Diavolul profită de criză şi seamănă neîncredere, deznădejde şi discordie“.

Cu excepția Suveranului Pontif, a câtorva prelați și a corului, toți cei prezenți în Bazilica Sfântul Petru purtau mască.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.