Papa Francisc: „Violenţele asupra femeilor îl insultă pe Dumnezeu“

0
92

În mesajul de Anul Nou, Papa Francisc a tras un semnal de alarmă cu privire la violenţele comise asupra femeilor. Astfel de fapte îl insultă pe Dumnezeu, a susținut suveranul pontif.

Papa Francisc şi-a construit predica de Anul Nou în jurul temelor asociate femeilor şi maternităţii, deoarece femeile sunt cele care „ţin împreună firele vieţii“, și a cerut stoparea violenţelor comise asupra lor.

„Întrucât mamele sunt cele care dăruiesc viaţă şi femeile păstrează lumea funcţională, ar trebui să depunem cu toţii eforturi mai mari pentru a promova mamele şi pentru a le proteja pe femei. (…)

Cât de multă violenţă este îndreptată împotriva femeilor! Ajunge! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a preluat umanitatea noastră – nu de la un arhanghel, nu în mod direct, ci de la o femeie“, a amintit Papa Francisc, potrivit Reuters.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a oficiat liturghia de Anul Nou în Bazilica Sfântul Petru în ziua în care Biserica Catolică marchează atât solemnitatea Fecioarei Maria Născătoare de Dumnezeu, cât şi Ziua Mondială a Păcii, o sărbătoare pe care Vaticanul a instituit-o în anul 1967.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.