Paramedici din Constanța, puși în pericol de inconștienți: “Dacă pacientul nu răspundea la manevrele de resuscitare, îi declarăm decesul și nu se afla în veci că e COVID pozitiv…”

1
7170
Elicopter SMURD. Imagine cu rol ilustrativ

Paramedicii din Constanța muncesc până la epuizare, fac tot ce este omenește posibil să salveze vieți omenești, chiar și cu riscul de a se pune și pe iei în pericol.

Un cadru medical ne relatează prin ce a trecut joi, 21 octombrie a.c., după ce a primit solicitarea prin stație:

“Sceneta

21.10 . 2021, ora 11.56, solicitare prin stație tetra: “elicopter Constanța aveți o misiune. Bărbat, 83 ani, stop cardiorespirator. La caz este SMURD B, aplică protocolul de resuscitare!!”

Recepționat!


Decolăm… După 10 minute aterizăm în curtea școlii, la 2 străzi de adresa respectivă. Ne întâmpină un domn pe care îl recunosc imediat. Colegul nostru, venise să ne ia cu mașina personală și să ne ducă la locul intervenției!


-Ce faci? Îl întreb…
-E tata!! E cardiac și cred că nu mai are scăpare…


Ajungem la caz, ne apucăm de treabă și după 20 de minute de trudă obținem un puls mulțumitor… Pornim, deci, inima! Hai că-i bine, zic! Și continui anamneza terminând cu întrebarea mea de acum obsedantă: “E vaccinat?” Răspuns: “Da!” Doamna asistentă îl felicită: “Bravo! Bine că l-ai vaccinat!”


Hai repede cu el în ambulanță că deja simțeam că-l pierdem iar! Ajungem la elicopter, îl “împachetăm” cum se cuvine și țuști la spital. În 10 minute aterizăm! Predau cazul fericită că am reușit să-l duc “viu”, dar conștientă că șanse prea mari nu are… Ne retragem în glorie la bază unde decontaminăm ca de obicei și completam consumabilele folosite… Muulte! În timp ce îmi scriam hârtiile de rigoare, hop un mesaj de la medicul de pe camera de resuscitare: “POZITIV”…


Sun să mă lămuresc:
-E pozitiv pacientul?
-Da! Și NU e vaccinat!
-Păi cum că mi-a zis fiul că e vaccinat, l-am și felicitat!?
-Nu, NU e vaccinat… și fiul nu crede că e pozitiv. A zis să-i fac test PCR…
-Mulțumesc că mi-ați zis, să anunț si eu paramedicii de prim răspuns să se decontamineze bine!

De ce ne-a mințit? De ce nu crede în colegii săi?

Dacă pacientul nu răspundea la manevrele de resuscitare, îi declarăm decesul și nu se afla in veci că e covid pozitiv…“.

A. V.

1 COMENTARIU

  1. Un pisat de paramedic a mințit alți colegi. C.P.P ART 352 pușcărie sau amenda penala , cazier o sa aibă și își pierde și locul de munca și l ati rezolvat cu o amarata de plângere. Asta nu are ce cauta în sistem. Toate jegurile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.