Părintele Constantin Necula, numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, după ce s-a vindecat de COVID-19: Soluția e la medic

0
209

Constantin Necula este primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu. Părintele a învins COVID-19 şi s-a implicat constant în a le întinde o mână de ajutor bolnavilor de cancer şi nu numai, fiind un susţinător declarat al medicilor.

Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu“, a transmis astăzi Prefectura Sibiu.

Preotul Constantin Necula a precizat că urmează să se implice activ în ajutorarea medicilor şi a autorităţilor şi că va respecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul medicilor.

Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu – n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi“, a subliniat părintele.

Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, preotul Constantin Necula a replicat: “Din moment ce am trimis oamenii la medici, şi eu m-am consultat cu medicii“. “Eu, de când a început campania de vaccinare, am spus că soluţia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalişti, nici la politicieni. E la medic. (…) Am obligaţia de a avea rezervă (de a răspunde dacă m-am vaccinat sau nu – n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti-vaccin. Dacă menţine hotărârea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie să fie neutru în afirmarea lucrului ăstuia“, a explicat părintele Constantin Necula.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.