Părinții care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunțe Primăria

0
246

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, fiind lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar. Lipsa părinților sau a reprezentatului legal poate determina, însă, și limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale.

Direcția Generală de Asistență Socială Constanţa informează persoanele care intenţionează să plece pentru a lucra în străinătate şi au copii minori în întreţinere să se prezinte la sediul Serviciului protecţia și promovarea drepturilor copilului din strada Unirii nr. 104, în vederea notificării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 republicată.

„Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie Serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Serviciul protecţia copilului va monitoriza, ulterior, modul de creştere şi îngrijire a minorilor rămaşi în ţară“, au transmis reprezentanții Primăriei Cosntanța.

Această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă întru-un alt stat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.