Parlamentari români și din Azerbaidjan, vizită de lucru în Portul Constanța

0
31

Parlamentari români și din Azerbaidjan au efectuat o vizită de lucru în Portul Constanța. Astfel, miercuri, 28 septembrie, membri ai grupului interparlamentar de lucru Azerbaidjan-România și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Azerbaidjan la București au venit la Constanța.

Reprezentanții Administrației Porturilor Maritime Constanța au discutat cu oaspeții despre posibilitățile de extindere a relațiilor de colaborare româno-azeră în domeniul transporturilor, plecând de la potențialul de dezvoltare al Mării Caspice, una dintre zonele favorabile pentru atragerea de noi fluxuri de mărfuri prin portul Constanța.

Au fost prezentate facilitățile portului Constanța, poziția sa strategică la Marea Neagră și conexiunea cu Dunărea fiind avantaje majore în contextul dezvoltării comerțului regional și global. Potențialul crescut al colaborării cu noi parteneri din zona Mării Caspice a determinat CN APM SA Constanța să parafeze parteneriate cu porturi importante nu numai din Europa, dar și din această zonă, printre care menționăm și parteneriatul cu portul Baku, semnat în 2017.

CN APM SA Constanța este deschisă să inițieze proiecte în cooperare cu parteneri azeri, având ca obiectiv identificarea oportunităților care să conducă la atragerea de noi fluxuri de mărfuri în portul Constanța.

De asemenea, tot miercuri, 28 septembrie 2022, a avut loc la București cea de-a 5-a ediție a evenimentului B2B Eastern Europe Connected (EEC), iar Administrația Porturilor Maritime, reprezentată în cadrul evenimentului Organizat de Intermodal & Logistics Magazine, sub motto-ul “Connecting the dots”.

EEC și-a propus să analizeze contextul logistic și economic actual și se concentrează pe provocările și oportunitățile viitoare pentru producători, importatori, exportatori și furnizorii de servicii de transport.

Acest eveniment a reușit să construiască cu succes o comunitate de profesioniști din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Republica Moldova. Astfel, a fost facilitat accesul la informații și perspective obiective privind: evoluțiile centrelor de transport de marfă, conexiunile multimodale de transport din Europa de Est, dezvoltarea de noi rute comerciale între Asia și Europa, noi investiții în infrastructură care permit atragerea fluxurilor de mărfuri prin Romania și țările vecine, bariere și limitări legislative. Au fost abordate și propuneri privind adoptarea de soluții pentru eficientizarea procesului de dezvoltare a transportului multimodal.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.