Pasajul Drajna, deschis circulației marți, 30 mai 2023

0
124
sursa foto: economedia.ro

Șeful CNAIR Cristian Pistol anunță faptul că pasajul de la Drajna peste Magistrala CFR București – Constanța a fost inaugurat marți, 30 mai, ora 10.00. Podul de la Drajna Nouă (județul Călărași) a fost deschis înainte de termen, după 15 luni de la începerea lucrărilor.

La Drajna, șoferii așteaptă zeci de munte în coloanele care se formează pe DN 21 Slobozia – Drajna – A2 atunci când se lasă bariera la trecerea trenurilor.

Contractul pentru podul de la Drajna a fost semnat cu Arcada pentru aproximativ 100 de milioane lei, iar pe lângă pasajul de 305 metri, constructorul a realizat și o variantă de peste 2 kilometri. Construcția Pasajului de la Drajna/Călărași de pe DN21 a fost finanțată din bani europeni (POIM) și reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu

Pasajul a fost construit pentru a se elimina blocajele rutiere formate la trecerea la nivel cu calea ferată spre și dinspre Autostrada Soarelui-A2.

Lucrările pe cei 2,7 km ai acestui Pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puțin decât era prevăzut în contract. O dată cu deschiderea circulației pe Pasajul Drajna se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina”,  precizează directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.