Pasarela Regală din Mamaia preluată de Ministerul Culturii

0
588

Monumentul istoric, Pasarela Regală din stațiunea Mamaia ar putea fi reabilitată și pusă în valoare, pentru că soarta acesteia se află, de acum, în mâinile reprezentanțiilor Ministerului Culturii, aceasta după ce a fost acoperită cu nisip, spre conversare, în cadrul procesului de înnisipare.

Concret, deputatul liberal Bogdan Bola a anunțat pe pagina sa de socializare faptul că Ministerul Economiei și Turismului și-a exprimat acordul privind transferul dreptului de administrare a “Podului cu bar maritim”, respectiv, Pasarela din fața Cazinoului din stațiunea Mamaia în favoarea Ministerului Culturii. Astfel se pot întreprinde demersuri pentru accesarea fondurilor europene necesare în vederea restaurării monumentului istoric.

”Această măsură este vitală, deoarece doar Cultura poate accesa fondurile necesare pentru reabilitare și au specialiștii capabili să salveze acest monument istoric. În așteptarea preluării de către Ministerul Culturii, Administrația Națională „Apele Române“ prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, pentru a proteja structura extrem de firavă a monumentului, a decis acoperirea cu nisip a monumentului, eliminând astfel expunerea sa directă la forțele naturii – mediul sărat al mării, vânturile și valurile puternice, etc.

Altă soluție nu exista la acel moment, cu toate că încă de anul trecut, în calitate de director al ABADL, anunțasem ministerele de situația creată pe litoralul nostru.Însă acest acord dat de Ministerul Economiei este doar un prim pas. Așa cum rezultă și din răspunsul pe care mi l-au adresat, domnul ministru Năsui urmează “a întreprinde demersurile legale în acest scop”, cel de transfer a dreptului de administrare către Ministerul Culturii.

Însă nu ne mai permitem să așteptăm iarăși luni de zile pentru ca un ministru să se aplece și asupra problemelor noastre și să transmită niște simple documente. Voi continua să depun toate diligențele necesare pentru a urgenta acest proces, chiar și cu riscul de a-mi atrage anumite antipatii”, se arată în postarea acestuia.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.