Patriarhul Daniel, IPS Teodosie şi alţi ierarhi au săvârşit slujba de sfințire a Catedralei „Învierea Domnului” din Oradea cu masca pe faţă

0
524

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a participat duminică, 20 septembrie a.c., la slujba de sfințire a Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea. Slujba a fos oficată de PF Daniel, Patriarhul României împreună cu un sobor de arhierei.

Cu acest prilej, Părintele Patriarh a vorbit despre importanța acestui moment istoric pentru Episcopia Oradiei și ortodoxia din Transilvania.

Pentru Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, anul Domnului 2020 are semnificații importante, deoarece se împlinesc 100 de ani de la reînființarea ei, în drepturile sale de odinioară, prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand I, la 30 august 1920. Totodată, anul acesta, Episcopia Ortodoxă a Oradiei aniversează 340 de ani de la prima atestare documentară (1680), precum și 325 de ani de la menționarea acestei vechi Eparhii în Diploma Împăratului austriac Leopold I (1695). (…) Cu prilejul evenimentelor sfinte şi solemne de la Oradea, felicităm pe Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, precum şi pe toţi clericii şi credincioşii eparhiei, dar şi pe toţi cei ce au contribuit la zidirea şi împodobirea acestei frumoase catedrale. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să ocrotească această nouă Catedrală şi să dăruiască pace şi bucurie, sănătate şi mântuire tuturor ctitorilor, slujitorilor, închinătorilor şi binefăcătorilor ei“, a transmis Preafericitul Patriarh Daniel, citat de basilica.ro.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.