Compania Națională de Investiții (CNI) intenționează să construiască, în Techirghiol, un centru de recuperare balneară, ce va urma să includă spații de cazare, tratament și servirea alimentelor. În acest sens, compania a lansat o procedură de licitație publică pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică, la care s-au înscris, până la termenul-limită al depunerii ofertelor, nu mai puțin de patru asocieri de firme. O bună parte dintre acestea sunt cunoscute, după ce, de-a lungul timpului, au semnat numeroase contracte cu instituțiile statului. Lupta este una acerbă, ținând cont de faptul că valoarea acestuia depășește suma de 55 de milioane de lei.
Compania Națională de Investiții a lansat, în cursul zilei de miercuri, 4 septembrie 2024, o procedură de achiziție publică pentru servicii de proiectare – proiect tehnic și detalii de execuție –, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Construire centru de recuperare balneară, strada Ovidiu nr. 5, lot 1/2, orașul Techirghiol“. Valoarea contractului este estimată la 55.683.748 de lei, fără TVA, investiția fiind finanțată prin Programul național de construcții de interes public sau social.
Patru asocieri au depuse oferte până la termenul-limită al licitației, după cum urmează:
- Concelex SRL, în calitate de lider, Concelex Engineering SRL și Concrete & Design Solutions SRL, Focus Security Systems SRL, Con Gaz Prest SRL, Ces Consulting Services SRL, Coneco România SRL, Kronlift SRL, International Cooling Systems SRL, Mag Consulting Project SRL și Ez Project AG SRL.
- Baiculescu Construct SRL, în calitate de lider, Darconstruct SRL și Neo Structural Engineering SRL.
- SMB Steel Project Partnership SRL, în calitate de lider, Exclusive Design and Build SRL, Kronlift SRL, GEPA Anterpiza Construcții și Montaj SRL, D&D Eurocom SRL, Tech Solutions & Equipments SRL, Palex Construcții Instalații SRL, One Design SRL, Krenic SRL și Ballemoon SRL.
- Prima Construct SRL, în calitate de lider, Spa Inovations SRL, Conest SA, Schindler Romania SRL, CML Acor Construct SRL, Geoalfy Proiect SRL, Termotech Protecții 1 SRL, Electricall SRL, Ham Tehnic SRL și Rotherm Grup SRL.
Terenul pe care se va construi are o suprafață de 2.207 metri pătrați, este liber de construcții și se află în apropierea Mănăstirii Sfânta Maria. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălțime S+P+2E.
La subsolul imobilului se vor amenaja spații de tratament (SPA), vestiare cu grupuri sanitare, un cabinet medical și alte spații tehnice, iar la parter vor fi o sală de mese pentru mic dejun, o sală principală cu 200 de locuri și un lacto bar cu 36 de locuri, dar și o terasă. La etaje se vor amenaja 14 camere duble și două camere single. După finalizarea investiției, CNI va preda noul sediu către Patriarhia Română.
Andreea CONDURACHE