Pe 15 august creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, iar pe 8 septembrie este Nașterea Maicii Domnului

0
50

Pe 15 august creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului (numită popular Sântămăria Mare), iar pe 8 septembrie este Nașterea Maicii Domnului (Sântămăria Mică).

Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea mutării sale la cer cu trupul. Biserica Ortodoxă vorbește despre Adormirea Maicii Domnului ca fiind o „mutare” la cele netrecătoare. Este folosit termenul „mutare” și nu înviere sau înălțare, pentru că Maica Domnului nu s-a ridicat la cer prin propriile puteri, ci cu puterea dumnezeiască a Fiului Său.

Nașterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserică pe 8 septembrie, fiind prima mare sărbătoare din anul bisericesc (an care începe la 1 septembrie). A fost fixată în a opta zi din anul bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează ziua veșniciei, viața fără de sfârșit (sursa crestinortodox.ro).

Pe 15 august, Biserica Ortodoxă cinstește Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare ce are o importanță aparte pentru locuitorii orașului de la malul Mării Negre, fiind și Ziua Marinei Române.

Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, luni, 15 august, de la ora 9.30, va oficia slujba de Te Deum cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Marinei, în Portul Militar Constanța, iar de la ora 10.45, va oficia Taina Sfântului Botez pentru copii instituționalizați, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cumpăna.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.