PE SURSE: La Școala nr. 31 din Constanța, unii profesori au venit la cursuri deși erau confirmați cu COVID

0
811
Sursa foto- Facebook

Școala Gimnazială nr. 31 din Constanța ar putea trece la învățământ on-line, după ce mai multe cadre didactice și nedidactice au fost confirmate cu COVID. Acestea ar fi venit la serviciu, deși erau confirmate, potrivit unor surse”din interior”.


Vorbim despre un număr de cinci profesori și un angajat din rândul personalului nedidactic, care au fost confirmați cu COVID la Școala nr. 31 din zona Palas din Constanța. Pe lângă acestea, mai este încă un profesor, adică o a șasea persoană, care așteaptă rezutatul testului PCR.

Vaccinați sau nevaccinați, nu se știe, dar sursele noastre ne-au precizat că cei infectați au participat la cursuri și au intrat în contact cu elevii. Astfel, câteva sute de elevi sut în pericol din această cauză, dacă într-adevăr așa s-a întâmplat, după ce au fost expuși în sălile de clasă.

Ce spune directorul ISJ Constanța
Sunt patru cadre didactice și un angajat. Mai este, într-adevăr, un cadru didactic care așteaptă rezultat PCR. Doamna directoare a Liceului Tehnologic “Gheorghe Duca” a trimis adresă către DSP și, în funcție de ceea ce li se va comunica, vor lua o decizie la nivelul Consiliului de Administrație al unității de învățământ în cursul zilei de luni. Acolo unde au fost confirmări s-a trecut în on-line, clasă cu clasă, prin decizie luată la nivelul unității de învățământ. Refuz să cred că ar pune în pericol în cunoștință de cauză alte persoane“, ne-a precizat Sorin Mihai, directorul Inspectoratului Scolar Județean.
Tot el ne-a mai precizat că va face verificări pentru a vedea dacă, într-adevăr, așa au stat lucrurile.

Totuși, surse din cadrul aceleiși unități de învățământ ne-au precizat faptul că profesori dintre cei confirmați au fost văzuți la școală chiar și vineri, 15 octombrie.
În funcție de rezultatul verificărilor, vom reveni pe acest subiect. Precizăm că am încercat să luăm legătura telefonic cu conducerea unității de învățământ, însă nu a răspuns nimeni la numărul de telefon afișat pe site-ul instituției.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.