Pedeapsă cu închisoare, în dosarul morții slt. Daniel Fripis

0
513
Palatul de Justiție Constanța

Constănțeanul responsabil pentru moartea pompierului Daniel Fripis, în urmă cu cinci ani, și-a aflat pedeapsa. El este acuzat pentru ucidere din culpă.

Judecătoria Constanța l-a găsit vinovat pe Teodor Criș, persoana care a verificat o butelie cu flacără deschisă, după care a urmat tragedia de pe 29 august 2015.  Constănțeanul a sunat, în zcea zi, la ISU Dobrogea, anunțând că, după ce a verificat o butelie GPL cu bricheta, aceasta a luat foc și a fost scoasă în curte. Fiind comandant de echipaj, Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte şi exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta i-a explodat în faţă. Colegul care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viaţă pentru că nu apucase să treacă de colţul casei. Daniel a murit pe loc.

În memoria eroului căzut la datorie, Detaşamentul Pompieri Oraş îi poartă numele.

Pe numele lui Teodor Criș a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar după cinci ani, pe data de 7 decembrie a.c., acesta a fost condamnat, pe fondul cauzei, la o pedeapsă de doi ani și două luni de detenție, cu executare. Hotărârea nu a fost definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.