Penitenciarele din Constanţa şi Tulcea angajează zeci de agenţi în sectorul operativ

0
9282
Penitenciarul de maximă siguranță Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Se fac angajări masive la stat! Penitenciarele din Constanţa şi Tulcea angajează zeci de agenţi în sectorul operativ. Peste 40 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au scos luni, 21 septembrie a.c., la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare, sute de posturi de agent. La nivel naţional există un deficit de 3.000 de posturi. Salariul unui agent de penitenciar pornește de la aproximativ 3.000 de lei pe lună și poate ajunge și la 5.000 de lei pe lună. Astfel, locurile de muncă puse la dispoziție de ANP sunt “vânate” de tinerii absolvenţi.

Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa angajează 30 de agenţi, iar Penitenciarul din Tulcea are disponibile 15 posturi. Tot în Tulcea, pentru Secţia exterioară de la Chilia Veche, mai sunt vacante 10 posturi. Dosarele se depun la sediile penitenciarelor în termen de 15 zile lucrătoare, adică până la data de 12 octombrie, inclusiv, ora 16.00.

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare, 700 de posturi de agent în cadrul sectorului operativ (665 – bărbaţi, 35 – femei). Condiţiile necesar a fi îndeplinite de către candidaţi, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferente pot fi consultate pe site-ul web al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, secţiunea Carieră, ori la sediile unităţilor organizatoare. Informaţii suplimentare se pot obţine, de asemenea, de la structurile de resurse umane din teritoriu. Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic“, susţin reprezentanţii ANP.

Testarea psihologică este obligatorie. Taxa de examinare psihologică este 70 de lei şi se achită înaintea examinării, prin mandat poştal. Taxa mai poate fi achitată la orice bancă, prin ordin de plată, în contul ANP. Candidaţii deplaraţi “apt” din punct de vedere psihologic vor scoate o adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă afecţiunile şi diagnosticul cu care se află în evidenţă. Candidaţii declaraţi “apt” din punct de vedere medical vor achita 150 de lei taxă de concurs la casieriile unităţilor penitenciare.

Probele de concurs:

  • probă sportivă – pentru evaluarea performanţei fizice
  • probă practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului
  • interviul
  • proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului

Prima probă de concurs se va desfăşura după cel mult 45 de zile calendaristice de la data publicării anunţului, dar nu mai devreme de data de 6 noiembrie a.c. Proba scrisă constă în rezolvarea unor teste tip grilă. Concursul se va susţine la unităţile penitenciare din Poarta Albă şi Tulcea.

Condiţiile specifice de ocupare a postului de agent operativ şi bibliografia le găsiţi aici.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.