Percheziții DNA la spitale suport COVID din 3 județe. Este vizat și un ofițer de la ”Operațiuni Speciale”

0
553
FOTO Poliția Română

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent.

În cursul zilei de 3 decembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Este vorba despre spitaele de Boli Infecțioase și de Neuropsihiatrie, ambele din Brașov, precum și la Spitalul Municipal din Odorheiul Secuiesc.

Se pare că percheziițile s-ar fi extins și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, unde este vizat chiar șeful instituției, dar și un ofițer de acolo, care ar fi dat informații din anchetele care se făceau.

Perchezițiile au la bază suspiciuni de corupție ale procurorilor DNA în ceea ce privește achiziția de aparatură medicală și consumabile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcție Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.