Percheziții în localitatea Lumina, într-un dosar de proxenetism: 5 persoane au fost arestate

0
4148
Imagine cu rol ilustrativ - foto ARHIVĂ

Polițiștii au descins, luni, 12 octombrie, în mai multe locuințe din localitatea Lumina, pentru prinderea unor indivizi cercetați pentru proxenetism. În cauză, s-a colaborat cu autoritățile franceze, cu sprijinul Eurojust.

Potrivit IPJ, la data de 12 octombrie 2020, polițiști și jandarmii constănțeni au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Lumina, într-un dosar penal de proxenetism deschis pe numele a 5 indivizi.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2015 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției mai multor tinere, pe teritoriul mai multor țări din spațiul Uniunii Europene, obținând astfel foloase patrimoniale.

La percheziții, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe bunuri, printre care 2 autoturisme, un pistol air-soft, telefoane mobile, dispozitive electronice, precum și alte înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probatoriului administrat, 5 persoane (4 bărbați și o femeie) au fost, inițial, reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța. În cursul zilei de marți, persoanele în cauză au fost prezentate instanței care a emis mandate de arestare pentru 30 de zile.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.