Percheziții într-un dosar penal de trafic de persoane

0
109
Echipaj de intervenție al jandrameriei. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Galați, în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada  2012 – 2019, un bărbat, de 44 de ani, aflat în prezent în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracțiuni de introducere în țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc, ar fi recrutat, prin inducere în eroare, două tinere, în scopul exploatării sexuale.

Ulterior, prin menținere în eroare, bărbatul le-ar fi asigurat transportul și cazarea în locații de pe teritoriul Spaniei și Italiei, unde, în mod direct sau prin intermediul unor interpuși, le-ar fi implicat în consumul de droguri și în activitățile de trafic de droguri, determinându-le, totodată, prin constrângere fizică și psihică, să practice prostituția, beneficiind de sumele de bani obținute de acestea.

10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Galați, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.