Percheziții la o agenție de turism care vinde vacanțe la pachet cu adeverințe COVID false

0
295
Sursa foto: antena3

Au loc percheziții, marți dimineață, la sediul unei agenții de turism din capitală. Anchetatorii caută dovezi într-un dosar deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar și de fals.

Este vorba despre o agenție de turism din Capitală, care vinde clienților, pe lângă pachetele turistice, și adeverințe de testare covid cu rezultat negativ, acestea fiind false. Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea unui procuror.

UPDATE

Practic, administratorul agenției, o femeie în vârstă de 33 de ani, a vândut 11 pachete turistice unor persoane care doreau să-și petreacă vacanța în străinătate, iar odată cu vacanțele propriu-zise, le-au oferit și adeverințe COVID negative, acestea fiind falsificate, asta ca sa poată pleca liniștite peste hotare. Aceste adeverințe figurau ca fiind emise de o clinică din Tulcea ai cărei reprezentanți nu știau nimic despre acest lucru.

„Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării”, transmite Poliţia Română. 

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.