Persoanele vaccinate în afara țării cu seruri precum Sinopharm sau Sputnik se pot imuniza și cu cele folosite în România

0
483

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că, persoanele care s-a vaccinat în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute de autorităţile române, cum ar fi Sinovac sau Sputnik, sunt considerate persoane cu istoric de trecere prin boală şi se pot revaccina cu schema completă.

Astfel, persoanele vaccinate în afara țării cu vaccinuri neautorizate de Agentia Europeană a Medicamentului, respectiv Sinovac. Sputnik trebuie să știe că aceste seruri nu sunt recunoscute şi olosite in Romania. În aceste situații, la cerere, persoanele se pot revaccina, deci
practic şi rejau schema de vaccinare, după minim 30 de zile de la completarea schemei efectuate cu acele vaccinuri.

Meidicul Valeriu Gheorghiță spune că autoritățile au primit mai multe solicitări de la persoane vaccinate în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute:

Am luat această decizie pentru că am primit mai multe solicitări în acest sens de la persoane vaccinate în alte țări cu vaccinuri neautorizate şi nerecunoscute în România și faţă de care încă nu avem suficiente date de eficacitate şi eficienţă. Atunci este absolut firesc ca aceste persoane să poată beneficia de vaccinare cu vaccinurile autorizate și recunoscute în România”, conchide coordonatorul CNCAV.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.