Peste 100 de constănțeni, amendați pentru nerespectarea restricțiilor

0
205
Polițiștii au verificat dacă se respectă noile reglementări în contextul COVID-19

Polițiștii și jandarmii constănțeni au verificat vineri, 2 aprilie a.c., respectarea măsurile impuse pentru combaterea COVID-19. Au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. Tomis, pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea și polițiști din cadrul Poliției Locale Constanța au organizat, în cursul zilei de vineri, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La activități au participat peste 60 de forțe de ordine, fiind verificate 126 de societăți comerciale și legitimate peste 300 de persoane. Totodată, polițiștii au oprit pentru control peste 130 de autoturisme.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 36.700 de lei.

De exemplu, polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, cu punctul de lucru pe strada Mangaliei din municipiu, desfășoară acte de comerț în afara programului 05.00 – 18.00, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia, împreună cu polițiștii Secțiilor 4 și 8 Rurale, au desfășurat activități pentru verificarea legalității transprtului public de persoane, precum și pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest context, polițiștii au verificat dacă se respectă măsurile dispuse pe perioada stării de alertă, mai exact dacă cetățenii poartă masca de protecție în mod corespunzător.

În urma acțiunii de la Medgidia, au fost legitimate 35 de persoane, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de peste de 7.200 de lei, conform Legii 55/2020.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.