Peste 100 de persoane din Etiopia au fost ucise de un grup de bărbaţi înarmaţi

0
119

Un grup de bărbaţi înarmaţi a ucis peste 100 de persoane într-un atac comis miercuri în vestul Etiopiei, a anunţat Comisia etiopiană a drepturilor omului (EHRC), transmite AFP. EHRC a informat într-un comunicat că “peste 100 de persoane au fost ucise prin împuşcare de bărbaţi înarmaţi” în regiunea Benishangul-Gumuz.

Comisia a declarat că a primit “dovezi foto îngrijorătoare” de la supravieţuitorii atacului comis înaintea zorilor asupra “locuitorilor care dormeau” în zona Metekel, atac care a continuat până miercuri după-amiaza.

Cel puţin 36 de persoane rănite au primit îngrijiri medicale la un spital din Bulen, situat la aproximativ 90 km de locul atacului, conform sursei citate.

“Pe lângă daunele provocate vieţii oamenilor şi corpurilor lor, au fost incendiate culturi agricole. O victimă ne-a spus că a văzut 18 incendii”, precizează EHRC. În momentul producerii atacurilor nu se aflau în zonă poliţişti sau forţe de securitate. Forţele armate au fost trimise marţi pentru a calma tensiunile, dar au părăsit zona la scurt timp.

Unele din victimele atacului au declarat că identitatea atacatorilor le este cunoscută, a mai spus Comisia. Aceasta a adăugat că vor fi trimis ajutoare umanitare destinate persoanelor strămutate şi rănite din regiunea Benishangul-Gumuz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.