Peste 2.300 de câini și pisici, sterilizate de Primăria Constanța și Animal Society

0
118

Animal Society a încheiat ultima campanie de sterilizare gratuită din Constanța și primul an din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“.

Asociația Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a încheiat ultima campanie de sterilizare gratuită din 2021.

Campaniile derulate în Constanța, în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun 2021“ au avut următoarele rezultate:

  • Campanie de sterilizări gratuite februarie 2021: 721 de animale sterilizate (280 de câini și 441 de pisici);
  • Campanie de sterilizări gratuite iulie 2021: 860 de animale sterilizate (360 de câini și 500 de pisici);
  • Campanie de sterilizări gratuite noiembrie-decembrie 2021: 805 animale sterilizate (283 de câini și 522 de pisici).

Astfel, echipa Animal Society a sterilizat în Constanța, în 2021, un total de 2.386 animale (923 de câini și 1.463 de pisici).

„Animal Society, Four Paws International și Primăria Constanța vor continua proiectul demarat la începutul acestui an, «Efort comun pentru un viitor mai bun» și în 2022, cu noi campanii de sterilizare în masă, dar și cu programe și activități de informare și conștientizare menite să schimbe pozitiv atitudinea societății civile față de animalele cu sau fără stăpân și să contribuie la bunăstarea acestora. Întreaga echipă Animal Society le mulțumește tuturor celor care sprijină acest proiect, constănțenilor care au acționat responsabil și empatic în 2021 și le dorim Sărbători cu bine și un An Nou mai bun pentru ei și prietenii lor necuvântători“, a declarat Anca Tomescu, președintele Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună de raza municipiului Constanța, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, acesta are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru problema câinilor fără stăpân.

„Dincolo de cifre, se găsește o comunitate responsabilă și implicată. Mulțumim echipei de medici și voluntari ai Animal Society, care s-au implicat și care au demonstrat că atunci când ești dedicat unei cauze rezultatele nu au cum să nu fie unele bune. Mulțumim tuturor celor care au dat dovadă de simț de răspundere atunci când vine vorba despre animalele de companie sau de animale ale străzii. Lucrurile nu se opresc, însă, aici. Împreună vom reuși să conștientizăm populația cu privire la gestionarea eficientă a problemelor privind câinii de rasă comună, într-un mod sustenabil și uman“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.