Peste 300 de elevi constănțeni, absenți la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale

0
96

Marți, 30.03.2021, s-a desfășurat proba scrisă la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale.

La nivelul județului Constanța au fost stabilite 125 de centre de simulare a Evaluării Naționale. În două unități de învățământ nu se susține această etapă: Școala Gimnazială nr. 30 Gh. Țițeica Constanța și Școala Gimnazială Nicolae Maraloi Saraiu. Pentru cei 118 elevi aflați în această situație, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza simularea în luna aprilie a.c.

Marți a avut loc proba scrisă la Matematică. Au participat 4.815 elevi dintre cei 5.135 de viitori absolvenți ai clasei de VIII-a, în 2021. Nu au fost raportate situații speciale.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au folosit numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, numai creion negru. Pentru proba scrisă la Matematică, candidații au putut apela la instrumente de desen. Mijloacele de calcul au fost interzise interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de simulare.

Este interzisă introducerea în sălile de simulare a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.