Peste 60 de persoane au fost salvate de la înec în acest sezon estival de către pompierii din cadrul ISU Dobrogea

0
219
Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva persoana înecată. FOTO ISU Dobrogea

Peste 300 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) au susținut misiunile orientate spre siguranța celor care au ales să-și petreacă timpul liber pe litoral.

În sezonul estival 2020 (1 iulie-15 septembrie) de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 721 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 216 persoane, urmată de stațiunile Costinești-167 persoane, Jupiter-131 persoane, Vama Veche-104 persoane, Mamaia-78 persoane, Corbu-25 persoane.

Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche) au asistat medical 1042 persoane, dintre care 636 au necesitat transportul la spital.

Salvatorii care încadrează șenilatele existente pe litoral au desfășurat 95 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim – ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, de la începutul sezonului estival și până în prezent, 64  persoane au fost salvate de la înec din mare și 10 persoane din lacuri.

Totodată, pe raza întregului județ, în sezonul estival, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să acţioneze la 91 incendii, 3 solicitări asistență persoane descarcerate, 3 solicitări pentru limitarea efectelor meteo nefavorabile, 6 intervenții de căutare-salvare a animalelor din medii ostile vieții, 41 de situații de salvare de la înec  și 45 de alte situații.

În domeniul preventiv, în perioada 14 iunie-14 septembrie, personalul specializat a participat la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Inspectorii de prevenire au derulat 610 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3515 sancțiuni dintre care 673 de amenzi, în cuantum de 1.608.700 lei  și 2842 avertismente.

Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.