Peste 60 de sancțiuni pentru taximetriștii constănțeni

1
585

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat, în data de 17.02.2021, o acțiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Au fost verificate 323 de autovehicule, fiind identificate mai multe nereguli, de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri, până la oprirea neregulamentară. În consecință, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 22.590 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 și H.C.L.M. 464/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice

De asemenea, au fost aplicate 80 de puncte de penalizare și ridicate de pe partea carosabilă a drumului public două autovehicule.

Clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la numărul de telefon 0241/484.205 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.