Petiție pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

0
1944
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Daniela Ghițoi a inițiat o campanie de strângere de semnături pe Declic, pentru redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Petiția este adresată Consiliul Local Constanța, Primăriei Constanța, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Departamentului pentru Situații de Urgență Constanța și Ministerului Sănătății.

„În 1 octombrie 2021, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața nouă persoane. Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID-19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, s-a avansat chiar și un termen (15 decembrie 2021) pentru acest lucru. Suntem în ianuarie 2022 și încă nu se știe nimic legat de viitorul acestui spital. Circa 300 de angajați ai spitalului au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin, spital pe care îl numesc «acasă». Medici din cadrul spitalului au avertizat că în șase luni de la incendiu spitalului i se poate retrage avizul ANMCS, dacă nu-și reia activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

În România ne apropiem cu pași repezi de valul 5 al pandemiei de COVID, iar acest spital, care este vital pentru lupta contra pandemiei în toată zona Dobrogei, stă închis. Nici măcar nu a primit un aviz să poată evalua pacienți de COVID-19 în containerele folosite pentru vaccinare și drept camere de gardă, pentru că îi lipsește o farmacie și un laborator, deși laboratorul se află într-o zonă a spitalului care nu a fost afectată absolut deloc de incendiu.

Cerem autorităților SĂ AVIZEZE DE URGENȚĂ deschiderea unui Centru de Evaluare COVID în curtea spitalului, acolo unde deja funcționează centrul de vaccinare.

Cerem autorităților să URGENTEZE ACHIZIȚIA SPITALULUI MODULAR, care să poată înlocui paturile pierdute în urma incendiului.

Cerem autorităților să URGENTEZE REPARAȚIILE la clădirea spitalului afectată de incendiu.

Avem dreptul să fim tratați de medici specialiști într-un spital de specialitate! Redeschideți spitalul! Aduceți acasă medicii detașați!“, se arată în petiție.

V.I.

https://campaniamea.declic.ro/petitions/redeschideti-spitalul-de-boli-infectioase-din-constanta-1?bucket&source=facebook-share-button&time=1641482080&utm_campaign&utm_source=facebook&share=02f5e5b4-1989-47b3-8c63-bb456f90c8ed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.