VIDEO Petrecere ilegală în centrul Italiei, cu 8 mii de participanți pe 30 de hectare. Poliția e depășită de situație

0
108

Aproximativ 8.000 de tineri veniţi din diferite ţări europene s-au strâns de mai multe zile la o petrecere ‘rave’ organizată ilegal într-o zonă privată de pe malul lacului Mezzano, din regiunea Lazio, fără ca autorităţile să o poată dispersa, relatează miercuri EFE.

În noaptea de 13 spre 14 august, mai multe maşini cu rulote şi furgonete au campat pe malul lacului din Mezzano, o localitate din Valentano, într-o zonă privată pentru a organiza ‘un rave party’ care se aşteaptă să continue până la 23 august, în pofida temperaturilor înalte şi a lipsei toaletelor.

Petrecerea ilegală a fost aspru criticată de primarul din Valentano, Stefano Bigiotti, pentru riscurile pe care le presupune asupra sănătăţii comunităţii locale şi pagubelor aduse mediului. El şi-a exprimat dorinţa ca cei vinovaţi de această iniţiativă să fie deferiţi justiţiei.

Primarul Bigiotti a cerut miercuri intervenţia ministrului de interne, Luciana Lamorgese, pentru a dizolva petrecerea.

În aceste locuri s-a înregistrat şi moartea unui tânăr britanic de origine italiană, în vârstă de 25 de ani, al cărui corp neînsufleţit a fost găsit în apele lacului, unde prietenii săi l-au văzut intrând în timpul nopţii, potrivit surselor poliţiei.

Ziarul La Repubblica a dezvăluit şi că trei tineri au ajuns la spital în comă etilică şi că unul dintre ei a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Ziarul îl citează pe şeful poliţiei din Viterbo, Giancarlo Sant’Elia, care a precizat că dizolvarea petrecerii este ‘imposibilă, întrucât miile de participanţi sunt împrăştiaţi pe o suprafaţă de 30 de hectare’, iar efectivul poliţiei este redus.

Între timp, zona a fost înconjurată de maşini ale poliţiei pentru a evita plecările din zonă ale celor veniţi, dar şi alăturarea altor tineri la petrecere.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.