Pictorul Paul Hitter expune la Constanța. Vernisajul are loc pe 3 august la MINAC

0
213
Expoziție Paul Hitter

Plecând de la exilul marelui poet roman Ovidius Publius Naso, pictorul Paul Hitter ne prezintă o serie de tablouri monumentale aducând în contemporan personaje ale Romei antice. Expoziția ROMA poate fi admirată la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța.

Trecând de la Ovidiu la Nero, Spartacus, Cleopatra, Cezar, Caligula până la Pilat din Pont sau Decebal, Paul Hitter ne aduce în fața ochilor toată nebunia sângeroasă, sexuală și spectaculară a Imperiului Roman. Inițiator al Expresionismului Balcanic, Paul Hitter trece de arealul geografic și spiritual al Balcanilor către o abordare mai globală a temelor prezentate.

Deși bine încadrate în timp și spatiu din punct de vedere al documentării, lucrările țintesc către un prezent atemporal. Folosindu-se de trecut, artistul ne dezvăluie involuția societății „evoluate” în care trăim, lovindu-ne după 2000 de ani de aceleași tare ale psihicului și moralității umane.

Dupa vernisajul de succes de la Bucuresti din luna iunie a acestui an, Paul Hitter aduce expozitia in Constanta, vechiul Tomis, exact in locul unde marele poet Ovidiu si-a petrecut ultima parte a vietii, în exil. Muzeul si Tablourile lui Paul Hitter sunt strajuite de impozanta statuie a poetului, prim punct de inspiratie al acestei expozitii.

Vernisajul va avea loc marți, 3 august de la orele 18, în Sala Vasile Canarache a Muzeului de Istorie si Arheologie Constanta, situat in Piata Ovidiu numarul 12. Artistul va fi prezent. Expoziția va putea fi vizitata pana pe data de 15 august 2021.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Șerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

A inventat propriul stil în pictură, numit Expresionism Balcanic, iar lucrările sale îmbină mitologii populare din Balcani, mitologii urbane, teme sociale.

Până în prezent, a expus în expoziții personale și de grup în București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.