Pilonii Podului Tulcea – Brăila sunt finalizați

0
326

La Podul suspendat peste Dunăre, pilonii au fost finalizaţi, iar acum se montează grinzile de rigidizare. În blocurile de ancoraj, lucrările sunt foarte avansate, constructorii sperând ca, din martie, să înceapă efectiv lansarea cablurilor, după finalizarea acestei acțiuni urmând ridicarea segmentelor de tablier.


În această perioadă, o parte din segmentele tablierului, care se construiesc în Şantierul Naval Brăila, sunt mutate la Șantierul Naval Galați, fiind epuizat spaţiul de depozitare din șantierul brăilean.

Lungimea unui segment de tablier este de 25 metri, fiecare având o greutatea de 250 de tone. În total vor fi 80 de segmente, care vor fi sudate între ele şi vor forma calea de rulare a podului.

Turnurile de susţinere a celor două cabluri, construite pe cele două maluri ale Dunării sunt deja gata şi au o înălţime de 192 metri.

Firele de oţel care se vor împleti şi vor forma cele două cabluri de susținere sunt produse de o companie japoneză şi au o garanţie de 120 de ani. De asemenea, acestea vor avea o lungime de 81.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.