Plaja din Tulcea nu are salvamar: “Cursul se face la Constanţa, se organizează destul de rar şi durează trei luni”

0
1497

Calitatea apelor naturale de îmbăiere din judeţul Tulcea este excelentă, dă asigurări Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în urma primelor analize făcute în acest an. Probele au fost prelevate în data de 3 iunie, în presezon, din Lacul Ciuperca, precum şi din Marea Neagră, din zonele Sulina, Sfântu Gheorghe şi Gura Portiţei.

Reprezentanţii autorităţii locale spun că au început lucrările de amenajare a plajei de pe malul Lacului Ciuperca.

Acum, ne ocupăm de amenajarea plajei, o să montăm umbrele de soare, facem o revizie a duşurilor şi vom da în folosinţă grupurile sanitare. Am început procedura pentru achiziţia serviciului de salvamar, iar cetăţenii ar trebui să înţeleagă că plaja va fi deschisă, dar nu se vor putea îmbăia“, potrivit directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu (DIAP) din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Florenţiu Constantin.

Acesta a amintit că şi în anii trecuţi au fost probleme în asigurarea unui salvamar pentru Lacul Ciuperca.

Cursul se face la Constanţa, se organizează destul de rar şi durează trei luni. Vă daţi seama ce costuri trebuie să suporte o persoană din Tulcea ca să urmeze acel curs”, a explicat directorul DIAP. 

Reamintim faptul că în 2019, situaţia plajelor neamenajate din judeţul Tulcea a fost semnalată și de directorul Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, care a atras atenţia că plajele neamenajate de la Marea Neagră din Sulina şi Sfântu Gheorghe nu au salvamari. Problema este cunoscută și de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Fostul guvernator Mălin Matei Muşetescu a declarat anul trecut că:

Legal, Administraţia RBDD nu poate angaja salvamari, iar totul rămâne la latitudinea administraţiei locale, dacă are buget. Din ce am înţeles însă, nu are cum justifica angajarea unui salvamar, pentru că nu administrează plaja şi suntem într-un cerc vicios“.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.