Plaja sălbatică Tuzla “se curăță” de construcțiile de pe nisip: operatorii economici, somați să își închidă activitatea

0
5220
sursa foto: Litoralul Online/ Facebook

Denumită ultima plajă sălbatică, de pe litoralul românesc, plaja Tuzla a devenit în ultimii 2-3 ani zona estivală frecventată de turiști.


Tocmai de aceea operatorii economici și-au ridicat construcții ce constau în terase, spații de cazare, ori au fost amplasate rulote.
Nimic neobișnuit s-ar spune, zona trebuie să se dezvolte, doar că acesta este farmecul locului, o plajă sălbatică, curată, aerisită, unde puțini știau că acolo pot veni să se bucure de briza mării sau de soarele arzător, în plus apa cu nuanțe turcoaz era deliciul pentru o zi de plajă minunată.

Iată că, în urma unor controale “la sânge” efectuate de CJPC, IPJ și alte organe abilitate, dar și Instituția Prefectului Constanta, administrația locală, prin primarul Reșit Taner și Organul de Control disciplina în construcții Tuzla au făcut următorul anunț:


“Către toți deținătorii de construcții cu activitate de cazare, cu activitate de alimentație publică, de campare în corturi și rulote, spații improvizate de construcție, case de vacanță.
Urmare a controalelor efectuate de către instituțiile abilitate ale statului în zona de plajă, faleza, zona verde de pe raza unității administrativ teritoriale Tuzla, vă somăm, conform legislației în vigoare începând de vineri, 10.07.2020 să încetați orice activitate comercială în termen de 48 de ore. Să eliberați zona astfel încât toate construcțiile sau orice fel de improvizare să fie ridicate sau demolate de către dumneavoastră, în caz contrar UAT Tuzla sub coordonarea și în deplina colaborare cou celelalte instituții ale statului va proceda începând cu data de 13.07.2020 orele 8:00 la eliberarea zonei de plajă și faleză, urmând să suportați consecințele activității de demolare și aducerea terenului în forma inițială”


S-ar putea spune că se revine la normalitate, așa cum era în urmă cu 10 ani, un exemplu de litoral sălbatic.

“Să sperăm ca de acum încolo zona de faleză a localității Tuzla să devină ceea ce merită, și anume o oază de natură pe un litoral sălbatic, iar Tuzla o stațiune model prin protejarea naturii și turismul verde pe care îl va încuraja!
Mulțumim tuturor factorilor decizionali ai administrației publice locale din Tuzla pentru măsurile prompte și corecte!”
, mai transmite administrația locală.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.