Planetariul din Constanţa, fascinant din 1969, anul când omul a păşit pentru prima dată pe Lună

0
40
Planetariul și Observatorul astronomic. FOTO: Claboo Media

Planetraiul din Constanţa, aflat în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, este primul obiectiv public de acest gen din ţara, luând ființă în anul în care omul a reuşit să “atingă” pentru prima dată cu piciorul Luna (1969). Planetariul destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului.

O lume de dincolo de noi, alcatuită din stele, planete, meteori, galaxii şi altele ţi se dezvăluie, dar eşti ajutat să înveţi să călătoreşti printre ele folosindu-te de constelaţii, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, “Cerul”, care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.
În holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie. În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelaţii (constelaţii zodiacale); comete; meteori; sateliţii galileeni ai lui Jupiter; sateliţi artificiali; Sistemul Solarmişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar; determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice; demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.

De ce este o atracţie şi de ce trebuie să vă duceţi copiii la Planetraiu? Pentru că aici învaţă despre Cosmos, despre stele, planete, Calea Lactee:

https://www.delfinariu.ro/planetariu/galaxia%20%c8%99i%20sistemul%20solar/

DEMONSTRAȚII:*

Luni-Duminica: 10:30, 11:45, 13:00, 14:150

TARIFE:

Tarif Adulți 12 lei
Tarif Însoțitor (7-18 ani) 8 lei
Elevi/Studenți 3 lei
Copiii sub 7 ani nu au acces

Numărul de vizitatori admiși la o demonstrație va fi de 20 cu respectarea normelor privind prevenția și infectarea cu SARS-COV2

*******************************************************************

În afară de Planetariu, cei mici, dar şi cei mari, pot afla despre animale, în cadrul Microrezervaţiei. Spre exemplu, ştiaţi că, în această perioadă, gâștele de Nil și cele canadiene pot fi mai bine observate?

Dacă vara, gâștele de Nil și cele Canadiene preferă apa lacului din Microrezervația CMSN, toamna acestea sunt tot mai des întâlnite pe uscat, pe alei și pe spațiul verde. Păsările profită astfel de vizitatorii mai puțini decât în sezonul estival pentru a se plimba și a mânca iarbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.