Plângeri la Poliție și la DGA: un constănțean insistă că are diplomă falsă. Reacția centrului de formare profesională: “După ce se termină ancheta, îl dăm în judecată”

0
4168

Un constănțean a intrat în conflict cu ATP – Centrul de Formare Profesională, totul culminând cu plângeri înregistrate, săptămâna trecută, la IPJ Constanța, respectiv Direcția Generală Anticorupție. Bărbatul susține că a fost păcălit cu un curs de care nu s-a putut folosi niciodată și că aprimit o diplomă despre care spune că este falsă.

Conform documentelor prezentate de Valentin Ciolca, pe certificatul de absolvire este trecut anul 2017, în timp ce contractul semnat cu ATP pentru cursul de fochist este 2019. “Eu nu am putut să mă folosesc de acel curs, de certificat, pentru că nu a existat și o autorizație de la ISCIR, care era necesară în cazul în care doream să și profesez. În afară de această problemă, am constatat și că data de pe diplomă nu corespunde. Eu am încheiat contract în 2019, iar pe diplomă apare că aș fi făcut cursul cu doi ani în urmă. Am sesizat acest aspect și la Ministerul Muncii. Reprezentantul ATP, dl. Remi Mincă m-a amenințat, apoi a zis că îmi dă banii și rupem diploma și asta e… Eu nu vreau să rupem diploma, eu vreau să demonstrez că este falsă”, susține Ciolca.

Într-adevăr, bărbatul a făcut sesizări și la Ministerul Muncii, de unde, deocamdată, nu există un răspuns în privința diplomei. În schimb, ca urmare a plângerilor formulate de acesta la IPJ și la DGA, oamenii legii l-au chestionat deja cu privire la situație și pe reprezentantul ATP, Remi Mincă. “Am dat declarații la Poliție zilele acestea, am explicat situația. După ce se va lămuri că domnul în cauză nu are dreptate, mă vor adresa în instanță pentru hărțuire. Am explicat și Poliției că singura greșeală este că pe contract apare 2019, că nu a fost făcut în 2017. Dar noi nu am stat să urmărim toți cursanții să le luăm banii și să semnăm contractele înainte. El, ca și alții, s-a înscris, a venit la cursuri, au fost examene. Există aceste dovezi. A absolvit și a venit apoi după diplomă. Atunci a fost momentul când i s-a solicitat să și achite cursul. A achitat, a semnat și contractual, a plătit, în 2019. Dar cursul l-a făcut când scrie pe diplomă. Nemulțumirea lui este că acest curs trebuia să aibă și o certificare ISCIR, pe care nu am reușit să o ofer cursanților la momentul respectiv. Nu s-a putut, așa a fost să fie, cei care achitaseră și partea respectivă și-au primit banii înapoi, au înțeles situația, au înțeles că nu e vina mea”, a precizat, la solicitarea Focus Press, Remi Mincă.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.