Planul de reziliență al județului Constanța, discutat la cel mai înalt nivel: președintele Mihai Lupu a primit vizita unei delegații americane

0
482

Consiliul Județean Constanța a fost gazda unei delegații a Statelor Unite. Președintele Mihai Lupu a primit vizita generalului american James L. Jones, iar cei doi doi au discutat despre planul de reziliență al județului Constanța. Această vizită reprezintă doar o etapă dintr-un lung șir de întâlniri al cărui scop este, pe deoparte, consolidarea relațiilor bilaterale, iar pe de altă parte, se poate vorbi chiar despre o colaborare în vederea implementării unor strategii de dezvoltare economică.

Mihai Lupu a declarat faptul că pe parcursul anului curent urmează să se desfășoare, atât la Constanța, cât și la Washington, un set de acțiuni concrete menite să întărească poziția geostrategică și la dezvoltarea economică a județului.

„Importanța geostrategică a județului Constanța impune ca planul nostru de reziliență să fie dezvoltat împreună cu partenerii strategici. Am avut onoarea de a a discuta un parcurs clar cu unul dintre liderii lumii libere, generalul american James L. Jones, care a deținut roluri cheie în secuaritatea mondială: National Security Adviser al Președintelui Obama, Comandatul suprem al forțelor aliate în Europa.

Am agreat ca premisă a planului comun poziționarea importantă a județului nostru atât pentru investitorii strategici americani cât și pentru dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii de reziliență. Pe tot parcursul acestui an urmează să se desfășurăm atât la Constanța, cât și la Washington un set de acțiuni concrete menite să întărească poziția geostrategică a județului și să conducă la o dezvoltare economică fără precedent. Așa cum am afirmat de la început dezvoltarea județului nostru este prioritatea mandatului meu”, sa declarat președintele CJC, Mihai Lupu.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.