Platforma IMM Invest, blocată! Unde se dă de fapt bătalia pentru finanţare

0
544

Firmele mici și mijlocii, precum și microîntreprinderile vor putea accesa linii de credite și împrumuturi pentru investiții prin schemele de ajutor derulate de Ministerul Finanțelor Publice. În termen de 7 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, instituţiile de credit transmit FNGCIMM cererile de înscriere în program, precum şi solicitările de alocare de plafoane de garantare în funcţie de nivelul estimat al finanţărilor pe care le vor acorda în anul 2020 în cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA. Însă platforma nici nu s-a deschis bine că s-a şi blocat.

Paul Fulea, un antreprenor din România, susţine că poate asigura 150 de înscrieri pe secundă, conform specificaţiilor acestaia. Însă de fapt, bătălia pentru a obţine fondurile se va da la bănci. „Avem speranţa că se va debloca. Urmăream conferinţa postată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România şi există o veste bună. Nu este pe principiul primul venit primul servit ci că te înscri pe platformă, te duci la bancă şi după aceea banca spune dacă te califici sau nu şi dacă te califici abia apoi intri în garanţie. Se transfera de fapt competiţia de la înscriere pe pagină la bancă. Băncile care vor aloca resurse umane pentru analizele dosarelor şi antreprenorii care vor lucra cu cele mai rapide bănci vor fi avantajaţi. Plarforma poate asigura 150 de înscrieri pe secundă, ceea ce este destul de puţin.”, susţine acesta.

În legătură cu băncile înscrise în program, antreprenorul crede că nu există bănci care să apară în liste şi ele să nu ştie. „În ceea ce priveşte partea băncilor cred că vine de la el. Aşa cum sunt bănci care nu ştiu dacă fac parte din program, aşa sunt bănci care ştiu că fac parte din program deja. Aplicaţia test, lansată cu câteva zile înainte de cea oficială, cuprindea o listă a băncilor participante care era destul de lungă şi nu cred că se aflau acolo bănci care nu ştiau că sunt înscrise”, a mai spus antreprenorul.

M.G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.