PMP Constanța a depus la Biroul Electoral de Circumscriptie o sesizare pentru distrugerea de afișe electorale

0
333
Afișe electorale vandalizate - Foto: PMP Constanța

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus în cursul zilei de joi, 3 septembrie, a.c., o sesizare către Biroul Electoral de Circumscriptie Constanta, în vederea aplicării prevederilor legale prevazute de art.108 lit. j si art.109 din Legea nr. 115/2015 privind distrugerea de afișe electorale, sanctiunea fiind cuprinsa între 600-1000 lei.

La punctul ”j” se specifică că distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afișate sau a oricăror altor afișe ori anunțuri de propagandă electorală. Contravențiile prevăzute la art. 108 lit. h), j), k), n), o), v) și w) se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

În seara zilei de 02.09.2020, un număr de 20 afișe au fost vandalizate de către militanți ai Partidului Ecologist Român (PER) care au dat dovadă că sunt ”oameni de peșteră, adevărați ecologisti” și au distrus afișele candidatului PMP la Primăria Constanta, Claudiu-Iorga Palaz. Suma pe care va trebui sa o plateasca PER se ridica la aproximativ 20.000 lei, amenzi care vor fi aplicate. Ce fel de ecologiști se pot considera aceștia când pentru a remedia situația creată de ei este necesară folosirea unor cantități de hârtie atât pentru refacerea afișelor cât și pentru întocmirea proceselor verbale de contravenție, hârtie pentru care va fi necesară tăierea arborilor? Comportamentul de ”ecologiști de codru” nu face altceva decât să dovedească că Partidul Ecologist Român (PER) este ecologist doar cu numele iar militanții săi au rămas ancorați în timp în perioada în care civilizația campaniei electorale lipsea cu desăvârșire și domnea ”legea parului”. Domnilor ecologiști, PMP Constanța vă cere public să vă revizuiți comportamentul și să dați dovadă de decență în modul în care vă desfășurați campania electorală prin a va educa militanții si sa refaceti pe cheltuiala dumneavoastra afisajul Partidului Mișcarea Populară pe care l-ati distrus.”, se arată într-un comunicat al PMP Constanța.

Ce spun reprezentanții Partidul Ecologist Român

Partidul Ecologist Român, Filiala Județeană Constanta a luat act cu surprindere de sesizarea depusă la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, de către Partidul Mișcarea Populară, prin Președintele Claudiu-Iorga Palaz și au venit cu următoarele precizări:

Conform celor sesizate de Claudiu Palaz, înțelegem că domnia sa este nemulțumit de faptul că peste afișele electorale postate de către PMP au fost lipite afișe electorale ale candidatului PER la Consiliul Județean, Daniel Constantin Moraru.

Dorim să adresăm, pe această cale, câteva întrebări dlui Palaz, în acest sens.

1. De ce Partidul Mișcarea Populară nu a respectat casetă alocată, conform ordinii de pe Buletinul de Vot și conform cu Adresa transmisă de Primăria Constanța către toate partidele, în dată de 26.08.2020? Conform Adresei la care ne referim, PMP și dl Palaz trebuiau să posteze afișul electoral pe poziția 2, care îi aparține dlui Palaz pe Buletinul de vot, și nu pe poziția 7, care îi aparține dlui Daniel Constantin Moraru! Ce căutați pe locul dlui Moraru și al PER, Domnule Palaz?

2. În cursul acestei zile, Președintele Organizației Municipale PER Constanța a sesizat situația incorectă creată prin neconcordanță între prevederile BEJ și precizările transmise de Primăria Constanța.Faptul că sunt instalate 30 panouri electorale, ce conțîn 21 casete/poziții numerotate, în situația în care la Primăria Constanța avem 17 candidați validați, iar la Consiliul Județean Constanța avem 10 candidați validați, deci un total de 27 candidați, determina o situație în care, oricum am calcula, 6 candidați nu vor avea acces la publicitate electorală!Facem precizarea că ultimele două fraze din Adresa Primăriei Constanța menționează în mod expres că aceste casete au fost “trasate și numerotate” tocmai pentru a permite accesul tuturor candidaților! Ni se impune, de asemenea, să ne respectăm ordinea de pe Buletinul de vot!Și întrebăm din nou: Ce căutați pe casetă 7, în locul Dlui Daniel Constantin Moraru, Domnule Palaz?

3. Dacă și noi, și cetățenii Constanței, deci și Dvs, Domnule Palaz, am înțeles deja aceleași lucruri simple din ceea ce am prezentat mai sus, și anume că NU EXISTĂ un panou anume pentru cei 17 candidați la Primăria Constanța, distinct de un panou care să fie alocat celor 10 candidați la Consiliul Județean Constanța, atunci ne întrebăm DE CE nu va ocupați, și Dvs, să sesizați această problema către BEJ și Primăria Constanței, că să lămurim, împreună, cetățenii Constanței?Oare ce înțeleg votanții noștri din această situație intenționat administrată haotic?Cine și de ce are interes să nu înțeleagă românii nici ce, nici pe cine și nici cum să voteze?Și întrebăm : Pe Dumneavoastră nu va interesează ce înțeleg cetățenii, Domnule Palaz? Sau va convine să folosiți un limbaj injurios că să atacați un Partid, în loc să va gândiți la cetățenii Constanței și la drepturi CORECTE și EGALE de informare pentru alegători și pentru candidați”, se arată în comunicatul celor de la PER Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.