Poate începe reabilitarea podului de la Fetești, de pe autostradă

0
117

Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Podului de la Fetești peste brațul Borcea.

Joi, 08.04.2021, C.N.A.I.R. a semnat contractul pentru „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680“, cu Asocierea MARISTAR COM S.R.L. – HYDROSTOY AD. Valoarea acestuia este de 67.753.035,18 lei, fără T.V.A., iar durata, 24 de luni (perioadă de execuție a lucrărilor). Perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani.

Podul peste Dunăre de la Fetești este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces), care traversează brațul Borcea al fluviului Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează regiunile Dobrogea și Muntenia.

În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparații complexe, precum înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerințele de calitate prevăzute în Legea 10/1995, privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare și protecția mediului.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.