Poate provoca vaccinul anti-COVID infertilitate? Dr. Andreas Vythoulkas: “Nu există nicio influenţă”

0
354
dr. Andreas Vythoulkas, directorul executiv al Asociaţiei Române de Reproducere Umană. FOTO Instagram

Vaccinul împotriva COVID-19 NU produce infertilitate, susţine medicul specialist obstetrica-ginecologie Andreas Vythoulkas, directorul executiv al Asociaţiei Române de Reproducere Umană. Nu există niciun fel de date în acest moment care să demonstreze că vaccinul împotriva COVID-19 produce infertilitate.

În loturile de studiu pentru vaccinul pe care îl folosim în acest moment în România, persoanele din studiu nu au raportat probleme de infertilitate.

Nu există corelație între vaccinare și  mecanismul de producere a infertilității. Se recomandă ca persoanele care doresc să rămână însărcinate să aștepte o lună după administrarea celei de-a doua doze până la momentul concepției.

“Ultimele date sunt destul de clare referitor la sarcină şi la vaccin. Nu există nicio influenţă. Dacă exista vreo legătură între vaccin şi sarcină, din momentul în care a apărut vaccinul, exista o recomandare că femeile care vor să rămână însărcinate şi fac vaccin să nu rămână însărcinate pentru următoarele şase luni. Scrie undeva aşa ceva? Nu! Spune undeva că din momentul când faceţi vaccinul trebuie să se vă protejaţi ca să nu rămână femeile însărcinate pe cale naturală? Nu! Asta înseamnă că nu există legătură directă cu sarcina“, a declarat, pentru Fous Press, dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie, colposcopie.

Medicul nu recomandă nicio restricţie în privinţa vaccinării împotriva COVID: “Eu nu dau nicio restricţie. Singura restricţie care o dau la pacientele mele este că, imediat după ce fac vaccinul, pentru că apar de multe ori nişte reacţii – puţină febră, în perioada respectivă nu facem procedurile (de fertilizare in vitro-n.r.)“.

Pe medicul Andreas Vythoulkas îl puteţi găsi la Centrul Medical Cermed, aflat în zona Casei de Cultură din Constanţa, Avram Iancu, nr. 69, unde vă puteţi programa cu toată încrederea. Dr. Andreas Vythoulkas este co-fondator în Romania al Clinicii Genesis Athens din Bucureşti, specializată în reproducerea umană asistată. De asemenea, medicul deține statutul de membru al Societăţii Elene de Obstetrică și Ginecologie și al Federației de Medicină Fetală din Londra (Marea Britanie). Cu o vastă experienţă în tratamentul infertilităţii, dr. Vythoulkas mai poate fi găsit şi la clinicile partenere din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Craiova.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.