Politia Română: Campanie de prevenire ,,Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?

0
32


,,Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?” este numele campaniei de prevenire a victimizării minorilor, care se derulează, la nivel național, în perioada 20 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022.


Un studiu realizat la nivelul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la începutul acestui an, a relevat faptul că plecările minorilor sunt în strânsă legătură cu sfera emoțională: neînțelegeri cu părinții sau tutorii, interdicții, nevoia de a atrage atenția, respectiv relațiile amoroase, iar în cazul copiilor instituționalizați, se adaugă și dorința de a nu mai respecta un program de activități sau regulamentul de ordine interioară.
În acest context, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Constanța au desfășurat activități de prevenire a disparițiilor de minori, pe raza municipiului Constanța, discutând cu părinții și oferindu-le o serie de recomandări:

  • Supravegheați-vă în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.
  • Fixați-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.
  • Îmbrăcați copiii cu haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat și respectați mereu regulile de circulație când sunteți împreună, pentru a fi un bun exemplu pe viitor.
  • Mențineți o bună comunicare cu minorii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.
  • Dacă vedeți un minor pe stradă neînsoțit, stingher, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor. Rețineți semnalmentele lui și, în cazul unei alerte de dispariție de minori, transmiteți autorităților informațiile deținute.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.