Polițist de la Rutieră, lăsat fără permis de proprii colegi: a depășit viteza legală

0
5700
Foto Arhivă

Un agent de poliție rutieră a fost sancționat cu suspendarea permisului de conducere pentru depășirea vitezei regulamentare în interiorul unei localități.

În urmă cu aproape trei săptămâni, un agent de la Biroul Rutier Dorohoi, aflat în timpul său liber, conducea autoturismul personal pe drumul național 29 B, iar în localitatea Saucenița a fost surprins de un echipaj al Serviciului Rutier în timp ce circula cu viteză peste limita legală. Radarul a indicat o viteză de 108 kilometri, cu mult peste limita legală, așa că agentul de poliție a fost tras pe dreapta de colegi și amendat. Întrucât limita de viteză fusese depășită cu peste 50 de kilometri pe oră, polițistul s-a ales cu sancțiunea maximă prevăzută de lege, potrivit monitorulbt.ro.

Lăsat fără permis pentru 90 de zile

„Agentul de poliție a fost sancționat contravențional și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Cel în cauză s-a prezentat însă la testare, unde a obținut 15 puncte din 15 posibile și prin urmare i s-a redus perioada de suspendare la 30 de zile”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Șeful Serviciului Rutier Botoșani, comisarul șef Teodor Orhei, spune că în fiecare caz sancțiunile au fost aplicate strict pentru abaterile comise. „Nu știu dacă agentul în cauză a făcut parte din acel echipaj (n.r. – cel care l-a sancționat pe Costel Șoptică) pentru că nu urmărim aceste aspecte. Până la urmă, nici nu contează. Noi mergem pe un singur principiu – cine greșește, plătește”, a spus comisarul șef Teodor Orhei, citat de monitorulbt.ro.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.