Polițiști care ne fac cinste: doi agenți de la Secția 7 Rurală au reparat mașina defectă a unor turiști din Iași

0
727
Polițistul Cătălin Paraschiv a fost rugat să facă o poză cu cel pe care l-a ajutat reparându-i mașina

Sub genericul ”Oameni care ne fac cinste” vă prezentăm o faptă lăudabilă a unor polițiști constănțeni, care s-au oferit să dea o mână de ajutor semenilor lor, fără ca acest lucru să le fie cerut de fișa postului sau fără a avea nevoie să fie recompensați material.

S-a întâmplat luni, 5 iunie, când agent-șef Cătălin Paraschiv și Mihaela Ion, doi polițiști de la Secția 7 Rurală Crucea, în timp ce patrulau pe raza de competență, au observat o mașină trasă pe dreapta, pe DN2A, având luminile de avarie aprinse, iar ocupanții acesteia, o familie din Iași, turiști, stăteau lângă mașină și se uitau neputincioși. Era clar că mașina era defectă iar cei doi ocupanți, un bărbat și o femeie,  nu prea aveau ce să-i facă.

Atunci cei doi polițiști au oprit și au întrebat ce s-a întâmplat, aflând pe această cale că motorul s-a defectat.

Redăm o parte din dialogul purtat între polițiști și cei doi turiști:

S-a spart conducta de la injector. Nici nu știu de unde aș putea cumpăra alta de aici. Ne întoarcem din concediu. Chiar nu am nicio soluție! Am sunat la câteva firme de tractare, dar m-au refuzat că nu ne pot duce atâta drum. Noi suntem din Iași.

– Sigur conducta e de vină?

– Da, da… uitați, că am scos-o. E spartă.

– Închideți, vă rog, autoturismul și haideți cu noi. Sigur găsim o soluție! Luați și piesa cu dumneavoastră.

Astfel, Cătălin și colega lui au plecat însoțiți de cei doi spre Hârșova.

– Mergem la dezmembrări auto. Sunt câteva firme în oraș. Sigur vom găsi!

Și așa a fost, la una dintre acestea au găsit piesa de care aveau nevoie.

– Mergem să o montăm. Avem noi cheile necesare, a spus Cătălin”.

După numai o oră, conducta metalică era montată și mașina funcționa.

”- Domnule, nici nu știu cum să vă mulțumesc! Numele meu este Alexandru. Eu și soția mea suntem din Iași. Muncim în Danemarca. Cum să vă mulțumesc? Stăteam de aproape două ore pe marginea drumului și poate că dacă nu ne-ați fi ajutat, am mai fi stat mult timp.

– Mulțumirea noastră este că puteți să ajungeți acasă. Pe mine mă cheamă Cătălin, pe colega mea Mihaela.

– Putem face totuși o poză? Vreau să le arăt prietenilor cine m-a ajutat.

– Sigur că da, dar dați-ne un mesaj diseară când ajungeți la Iași, să știm că ați ajuns cu bine”.

Astfel, cei doi turiști au putut pleca acasă în siguranță, iar fotografia cu polițistul și turistul respectiv a fost postată pe Facebook, pe pagina Ministerului Afacerilor Interne.

”Cei doi polițiști nu sunt la primul astfel de gest și mai avem și alți colegi care au sărit în ajutor atunci când au putut. Noi am încercat să ne apropiem de oameni, fiind polițiști nu îmnseamnă că nu suntem oameni, ba dimpotrivă: în primul rând suntem oameni, apoi polițiști. Comentariile și recenziile de pe pagina MAI fac dovada că gestul colegilor mei a fost apreciat. După câteva ore de la publicarea postării pe pagina MAI erau peste 15 mii de like-uri. Lumea apreciază aceste gesturi și este foarte bine că polițiștii  ajută oamenii la nevoie, pentru că, așa cum am mai spus, suntem mai întâi oameni, apoi polițiști”, ne-a declarat șeful Secției 7 Poliție Rurală Crucea, comisar de poliție Vasile Zelca, șeful superior al celor doi polițiști.

Dorim să arătăm, pe această cale, că la IPJ Constanța avem destui polițiști dedicați, profesioniști și, mai presus de toate, așa cum afirma și Vasile Zelca, șeful Secției 7 Rurală, sunt OAMENI înainte de a fi polițiști, iar cele 2-3 ”uscături” care mai apar din când în când nu pot umbri aceste calități ale majorității polițiștilor din județul Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.