Polițiștii au confiscat 4 mașini și 6 bărci, folosite de braconierii piscicoli

0
2408

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au acţionat, în perioada 27 – 30 mai a.c., pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, în apele fluviului Dunărea și cele de pe raza de competență.

În acest context, polițiștii de la transporturi au legitimat 95 de persoane și au aplicat 44 de sancțiuni, în valoare totală de peste 7.800 de lei. Totodată, au fost constatate 51 de infracțiuni la regimul piscicol.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea confiscării, 4 autoturisme, 6 ambarcațiuni, 1 motor de ambarcațiune, 21 de unelte de pescuit și aproximativ 130 de kilograme de pește, în valoare totală de aproximativ 63.500 de lei. Întreaga cantitate de pește a fost eliberată în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea sau predată societăților de profil.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări față de 15 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.