Polițiștii au desfășurat activități informative la liceul din localitatea Cumpăna

0
83
Polițiștii au desfășurat activități preventive în cadrul liceului din Cumpăna

În contextul aniversării a 199 de ani de tradiție și continuitate a poliției în slujba cetățenilor, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat activități informativ – preventive în rândul elevilor, din clasele gimnaziale ale Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu”, din comuna Cumpăna.

Activităţile desfășurate au rolul de informare în rândul elevilor, cu privire la prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor în incinta sau în proximitatea unităților de învățământ.

Polițiștii au discutat cu elevii atât despre comportamentele violente manifestatate de către minori, cât și despre formele legale, sociale și de sănătate asociate fenomenului bullying.

Totodată, eleviii au primit răspunsuri la toate curiozitățile referitoare la profesia polițiștilor, la final aceștia fiind sfătuiți să adoptate un comportament civilizat și corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare.

În acest context, polițiștii le recomandă minorilor să evite să se alăture unor persoane care par a fi agresive fizic sau emoțional și să nu se angreneze în discuții contradictorii. Polițiștii i-au îndrumat pe copii să ceară ajutor profesorilor sau părinților, ori de câte ori se simt neajutorați într-o posibilă stare conflictuală.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.