Polițiștii constănțeni au descâlcit ițele scandalului în care s-a folosit un pistol

0
257
Foto: Cătălin Schipor/ARHIVĂ

Polițiștii Secției 4 au identificat toate persoanele participante la scandalul din data de 16 martie din municipiul Constanța, fiind vorba despre 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani.

Din cercetări a reieșit faptul că 4 dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, s-ar fi deplasat pe strada Bravilor din municipiul Constanța pentru a purta o discuție cu un tânăr de 18 ani, pe fondul unor nemulțumiri anterioare fiind iscat un scandal.

Întrucât cel din urmă a considerat că ar exista posibilitatea escaladării conflictului, a cerut ajutorul tatălui său, de 45 de ani, care, ajuns la fața locului, l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre tineri.

În continuare, tânărul de 17 ani, având asupra sa un pistol de tip airsoft cu bile din plastic, l-ar fi înmânat minorului de 16 ani, care ar fi tras mai multe bile de plastic asupra bărbatului de 45 de ani.

În cauză, polițiștii au dispus următoarele măsuri:

  • sancționarea contravențională a tinerilor de 16, 18, 22 de ani, precum și a bărbatului de 45 de ani, pentru provocarea de scandal, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă totală în valoare de 3.200 de lei;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 17 ani, pentru portul armelor neletale în locurile publice, conform prevederilor Legii 295/2004, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, arma de tip airsoft fiind ridicată, în vederea confiscării;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 16 ani, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru folosirea armelor neletale în locuri publice, conform prevederilor Legii 295/2004.

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că persoanele în cauză nu au depus plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.