Polițiștii locali au aplicat amenzi teraselor din Satul de Vacanță, pentru lipsa autorizațiilor pe care Primăria refuză să le elibereze!

1
3330
Satul de Vacanță

Polițiștii locali cu atribuții în disciplina în construcții din cadrul Primăriei Constanța au aplicat amenzi, marți seară, operatorilor economici din Satul de Vacanță, unde au găsit terasele deschise. Nu o spunem noi, o spun cei amendați.

Astfel, potrivit lui Valentin Manea, președintele Asociației Patronale RESTO, reprezentanții Serviciului Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța au aplicat mai multe amenzi contravenționale, pe motiv că societățile respective funcționau fțără autorizație.

După cum se știe, în urmă cu circa o lună și jumătate, toți operatorii economici din această zonă turistică a litoralului au anunțat, într-o conferință de presă, că Primăria Constanța refuză să le emită autorizații de funcționare, deoarece nu au un contract de superficie cu titlu oneros pentru terenurile aferente tuturor acestor restaurante, pensiuni, terase și alte active.

Operatorii economici din Satul de Vacanță susțin contrariul celor spuse de reprezentanții primăriei: ei susțin că nu au niciun motiv să plătească ceva în plus, întrucât terenurile aparțin societăților, sunt domeniu privat, nu public. În acest context, oamenii și-au deschis terasele, așteptând clienți.

Așa se face că, marți după-amiază, polițiștii locali au fost și au împărțit amenzi de câte 1.500 de lei fiecărei unități pe care au găsit-o deschisă, fapt confirmat de președintele RESTO, Valentin Manea, cel care deține și Casa Bihor.

Au fost peste tot pe unde au găsit terase deschise. Au fost la Casa Hargita, Suceava, Prahova, Vâlcea și altele. Au venit pe la ora 16:00 când nu apucaseră să deschisă toți. Urmează să mai vină și în seara asta, pentru a le înmâna procesele-verbale celor pe unde au fost și au găsit deschis. Ieri au făcut informarea și au luat datele, iar azi vor veni să le semneze, dar nu cred ca va semna cineva”, ne-a declarat președintele Asociației Resto.

Tot el ne-a precizat și motivul pentru care s-a ajuns aici, deși este de notorietate faptul că Primăria le-a impus o taxă de 3,5lei/zi/mp pentru terase, în caz contrar nu vor primi autorizații de funcționare.

E nasol cu noi. Ei ne impun o taxă care nu ar trebui impusă. Este o taxă pentru domeniu public, în condițiile în care noi suntem domeniu privat. Avem intabulări făcute, dar ei fac o aroganță. Vor să ne ia pe metru pătrat ca și cum ar fi domeniul public. Ce au ei cu curțile noastre? Le avem intabulate cu drept de folosință, un drept pe care nu ni-l poate lua nimeni, doar dacă renunțăm noi la el”, ne-a mai declarat Valentin Manea.

Rămâne de văzut cât va persista această situație, dat fiind că deja deținătorii teraselor vizate s-au adresat autorităților pentru a găsi o soluție.

Daniel ALBU

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Cel mai trist e ca de 30 de ani ei n au platit autorizatiile in timp ce altii cu tot cu autorizatii au fost amendati de politia locala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.